Filtrează după
Preț
lei lei
Contine nuante
Termen de Livrare
Adeziv recomandat
Material
Disponibilitate
Lungime
Tip
Filtru

Baghete polistiren si duropolimer

Baghetele de polistiren și duropolimer sunt două tipuri de materiale utilizate în construcții și lucrări de izolație termică. Ambele materiale sunt fabricate din polistiren, care este un polimer expandabil. Totuși, există diferențe semnificative în compoziție și proprietăți între cele două.

1.      Baghetele de polistiren:

·        Baghetele de polistiren sunt obținute prin expansiunea polistirenului, care este un material termoplastic, într-un proces de producție în care granulele de polistiren expandabil sunt încălzite și expandate cu ajutorul unui agent de expansiune, de obicei, vapori de apă. Această expansiune duce la formarea unor celule închise în material, ceea ce conferă baghetelor de polistiren o structură celulară poroasă și ușoară. Aceste baghete sunt de obicei disponibile în diferite dimensiuni și forme, cum ar fi dreptunghiulare, cilindrice sau în formă de litere.

Principalele caracteristici ale baghetelor de polistiren includ:

·        Izolație termică: Datorită structurii poroase, baghetele de polistiren oferă o bună izolație termică, ajutând la reducerea pierderilor de căldură prin zidărie.

·        Ușoare și ușor de manipulat: Datorită densității scăzute, baghetele de polistiren sunt ușoare și pot fi ușor manipulate și montate pe șantier.

·        Rezistență la umiditate: Polistirenul expandabil are o rezistență relativ bună la absorbția apei și deteriorarea cauzată de umezeală.

·        Versatilitate: Baghetele de polistiren pot fi folosite într-o varietate de aplicații, cum ar fi izolarea termică a pereților, tavanelor, podelelor și acoperișurilor.

2.      Baghetele de duropolimer:

·        Baghetele de duropolimer sunt, de asemenea, fabricate din polistiren expandabil, dar conțin și aditivi și materiale compozite care îmbunătățesc proprietățile materialelor. Acest duropolimer se obține prin expansiunea polistirenului într-un proces similar cu cel folosit pentru baghetele de polistiren, dar cu adaosul de aditivi, cum ar fi rășini sau alte componente polimerice. Acești aditivi oferă baghetelor de duropolimer proprietăți suplimentare.

Principalele caracteristici ale baghetelor de duropolimer includ:

  • Izolație termică îmbunătățită: Datorită aditivilor și materialelor compozite, baghetele de duropolimer pot oferi o izolație termică mai bună decât baghetele de polistiren obișnuite.
  • Rezistență sporită: Aditivii din duropolimer îmbunătățesc rezistența la compresiune și la impact a materialului.
  • Rezistență la umezeală: Baghetele de duropolimer pot fi concepute pentru a avea o rezistență mai mare la absorbția apei și umezeală, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea în zone umede sau în construcții expuse la intemperii.
  • Durabilitate: Datorită aditivilor și compozitelor utilizate, baghetele de duropolimer pot avea o durabilitate și o stabilitate dimensională superioare în comparație cu baghetele de polistiren obișnuite.

Atât baghețele de polistiren, cât și cele de duropolimer sunt folosite pentru a asigura izolația termică în construcții și pentru a reduce pierderile de căldură. Alegerea între aceste două tipuri de baghete depinde de necesitățile specifice ale proiectului și de condițiile de utilizare.